Het ontwerpbestemmingsplan voor Van de Valk Alkmaar is klaar. Zoals anderhalf jaar geleden aangekondigd, gaat de bekende hotelketen zich vestigen in de westrand van de stad. Tussen de N9 en de Olympiaweg komt een luxe hotel met 150 kamers, een restaurant en vergaderzalen. Naast het hotel komt een bedrijfsgebouw van Klaver Building.

In april 2022 kocht Van der Valk grond aan de Olympiaweg voor de bouw van een luxe hotel. Bij nader inzien was de kavel te smal en eigenlijk ook te dichtbij het tankstation. Samenwerking met de eigenaar van de naastgelegen grond bood uitkomst. Die wilde drie kantoorvilla's bouwen, maar had de plannen in de koelkast gezet vanwege corona en de onzekere economie.

"Uiteindelijk zijn de twee ontwikkelingen gewisseld van positionering en zijn afmetingen van de percelen passend bij de betreffende ontwikkeling", vult wethouder Christiaan Peetoom aan. "Van der Valk heeft in voorliggend planopzet een ruimer perceel aan de zuidwestzijde. Het beoogde kantoorgebouw is op het smallere perceel geprojecteerd. Voorliggend bouwplan gaat uit van twee bouwvolumes die qua volume en programma passen binnen het profiel van Olympiapark."

Naar verwachting neemt de raad volgend jaar een besluit over het bestemmingsplan.
Pin It
Bekeken: 5177x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/