77 jaar is 'ie, de man die verdacht wordt van het om het leven brengen van Hendrik Vroegop. Die hoge leeftijd weerhoudt het Openbaar Ministerie (OM) er evenwel niet van met een hoge eis te komen voor de gewelddaad in Sint Pancras. Veertien jaar eist het OM. Die straf verdient de verdachte volgens de aanklager voor de brute dood van Vroegop, die op dat moment zelf 79 was.

Hendrik Vroegop was een bekend figuur in Sint Pancras. Zijn gewelddadige dood maakte dan ook diepe indruk. Nog groter was de verbijstering toen bleek dat de verdachte een dorpsgenoot van respectabele leeftijd was, die bij Vroegop op het erf woonde. Een ruzie over een vermeende diefstal van geld zou de aanleiding tot het geweld zijn geweest. Vrijdag was de zitting waarin het OM met zijn eis kwam.

Vroegop was onder meer bekend van zijn werk als lid van de gemeenteraad, als handelaar en als groot liefhebber van de ruitersport. De Pancrasser gold als markant. Mensen kenden hem van zijn winkel aan de Bovenweg en van zijn aanwezigheid op markten.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak. Mediapartner NH gaf voorafgaand aan de zitting al een overzicht van de zaak.
Pin It
Bekeken: 1195x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/