Het Stedelijk Museum Alkmaar slaagt er in om een breed publiek aan zich te binden, zo blijkt uit de bezoekerscijfers. Daarbij staat het museum deze week in het bijzonder stil, omdat op woensdag 29 november de 80.000e bezoeker werd verwelkomd in het stadsmuseum. "Een historische mijlpaal", aldus het museum. Eerder al werd duidelijk dat de Van Gogh-expositie veel extra bezoekers had weten te trekken.

De 80.000e bezoeker was nog een Alkmaarder ook. Maar of het nu de 18-jarige Iris of haar één jaar oudere vriend Tom was die precies als 80.000e over de drempel ging, dat is nog niet zo eenvoudig uit te maken - en het maakt ook eigenlijk niet uit. Voor het Stedelijk Museum was het moment van zichzelf al feestelijk genoeg en dat werd het ook voor Iris en Tom, die meteen voor een jaar lang tot 'vriend van het museum' werden gebombardeerd én een toegangskaartje kregen voor volgend jaar.

Want in 2024 wil het Stedelijk Museum flink moderniseren. De bestaande opstelling moet op de schop, laat het museum weten, daarvoor zal het museum in maart 2024 enkele weken gesloten zijn. Daarna kunnen bezoekers een andere presentatie verwachten: "Bewonder 16de- en 17de-eeuwse schilderijen en Alkmaars zilver, ontmoet getalenteerde Alkmaarse vrouwen als Maria Tesselschade en rijk geklede schutters, leef mee met het beleg van Alkmaar en leer over het Alkmaarse slavernijverleden", blikt het museum vooruit.

Het Stedelijk Museum wil ook meer aandacht gaan besteden aan hedendaagse kunst en nog aantrekkelijker worden voor gezinnen met kinderen. Die laatste doelgroep bleek ook dit jaar al veel meer dan eerst vertegenwoordigd, blijkt uit de bezoekerscijfers. Ook jongeren weten het museum beter te vinden. Iris en Tom zijn in ieder geval van harte uitgenodigd om volgend jaar de nieuwe opstelling te bekijken. (foto: Stedelijk Museum Alkmaar / Cindy Beets)
Pin It
Bekeken: 849x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/