De Grote Clubactie is dit jaar met een opbrengst van 16.381.041 euro voor verenigingen succesvoller dan ooit. In regio Alkmaar werd in totaal rond 260.000 euro ingezameld door verenigingsleden. Met afstand het grootste bedrag werd bij elkaar gehaald voor de Dijk en Waardse gymnastiekvereniging SiU, maar het was de jeugd van Heiloo die de meeste loten verkocht.

"Ik ben enorm trots op al die vrijwilligers en leden die zich inzetten voor hun club. Behalve dat onze actie zorgt voor saamhorigheid binnen de vereniging, worden hiermee ook mooie clubdoelen gerealiseerd", aldus Frank Molkenboer, directeur van de Grote Clubactie. "Van nieuwe trainingsmaterialen en jeugdactiviteiten tot jubileumfeesten en verduurzaming binnen clubs. De lokale impact is enorm.”

Lotenverkopers voor Heilooër verenigingen waren het meest actief. Daar werd anderhalf lot per inwoner verkocht, tegenover één lot per inwoner in gemeenten Alkmaar, Dijk en Waard en Bergen. Maar niet geheel verrassend werden de meeste loten verkocht namens verenigingen in de steden.

Gymnastiekvereniging SiU in Dijk en Waard was het meest succesvol in heel de regio met een ingezameld bedrag van 18.052,80 euro, binnen de gemeente gevolgd door KSV Voetbal met 11.493,60 euro en Supportersvereniging de Groen-Zwarte Maten met 8.764,80 euro.

Nummer twee in de regio was de Alkmaarse turnvereniging Saturna met 14.990,40 euro. De Top 3 van de gemeente wordt gecompleteerd door AMHC Alkmaar (6.093,60 euro) en Stichting Topsport Tom van der Kolk (5.661,60 euro). Van de verenigingen in het buitengebied was SV De Rijp opvallend succesvol (5.440,80 euro).

In gemeente Bergen verkochten leden van VV Egmond de meeste loten (7.596 euro), gevolgd door VV Bergen (6.693,60 euro) en Duinrand S (5.676 euro).

In Heiloo gaat het meeste geld naar Gymnastiek- en Turnvereniging Heiloo (7.315,20 euro), met als nummers twee en drie HSV (6.986,40 euro) en De Foresters (5.001,60) euro.

De Grote Clubactie loterij is al jaren de grootste inzamelingsactie voor sport-, cultuur-, en hobbyverenigingen in Nederland. Van elk verkocht lot van 3 gaat 2,40 euro naar de clubkas. Dit jaar was de prijzenpot verhoogd. Met ruim 600.000 prijzen is de winkans nu 1 op 9. De trekking is 28 november en de volgende dag komt de uitslag online op clubactie.nl. Ook lotenverkopers maken kans op prijzen en alle ruim 80.000 lotenverkopers die meer dan 25 loten verkochten ontvangen sowieso de speciale medaille.

 
Pin It
Bekeken: 861x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/