Amsterdammer Luuk Vulkers heeft de Joost Zwagerman Essayprijs uitgereikt. De schrijver kreeg een prijs ter waarde van 7.500 euro. De jury was lovend over zijn essay Alles Lekt. "Dit essay is verhalend, beschouwend, maatschappelijk en moreel interessant."

Zo staat in het juryrapport. De jury, bestaande uit Barber van de Pol, oud-winnaar Fien Veldman, Merlijn Olnon en voorzitter Aleid Truijens, koos de winnaar uit 161 inzendingen. De prijs werd uitgereikt op de zestigste geboortedag van Joost Zwagerman. Een succesvolle schrijver, dat is hoe we Joost Zwagerman in een aantal woorden kunnen omschrijven. Hij bereikt nog dagelijks een groot leespubliek met boeken als Gimmick! en Vals Licht. Zwagerman is te vinden in menig Nederlandse boekenkast, maar ook Duitsers, Fransen en Japanners kennen zijn naam. (Tekst gaat verder onder de foto)

Auteur Joost Zwagerman zou deze maand zestig zijn geworden. (Beeld: Keke Keukelaar)


"Het bijzondere aan Joost Zwagerman was dat hij veel kunst wist én een groot schrijver was. Hij sloeg de brug en vertelde over kunst op een manier die veel mensen aansprak", vertelde Eva Groentjes van Stedelijk Museum Alkmaar eerder. Het winnende essay en de andere vier genomineerde essays zijn te lezen in De Nederlandse Boekengids, op de website nederlandseboekengids.com en vanbijleveltstichting.nl.
Pin It
Bekeken: 675x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/