Voorafgaand aan de voetbalwedstrijd van AZ tegen Aston Villa heeft de politie 52 mensen aangehouden op het treinstation van Alkmaar. Volgens de politie worden ze verdacht van belediging, opruiing of het verstoren van de openbare orde. Eén persoon had een mes bij zich. De politie heeft bij tal van aanhoudingen pepperspray gebruikt.

Aan de telefoon politiewoordvoerder Joey Brink. Nog voor de wedstrijd van AZ tegen Aston Villa gaat het in en rond het Alkmaarse treinstation mis. De eerste aanhouding was donderdag even na 17:15 uur. Een man met een mes. Zo'n tien minuten later wordt een tweede man aangehouden. En kort daarop controleert de politie een groep Aston Villa-supporters. Tijdens deze controle worden vele mensen aangehouden.

De politie vermoedt dat iemand een mes bij zich heeft. Op het moment dat agenten hierop willen controleren, zoekt de groep hun toevlucht tot een stilstaande trein. Er wordt geen mes meer gevonden. Met hulp van de Mobiele Eenheid (ME) worden de vijftig supporters een voor een uit de trein gehaald en aangehouden voor onder meer verstoring van de openbare orde. Verscheidene mensen verzetten zich tegen hun aanhouding. De ME gebruikt geweld om ze toch op te kunnen pakken.

In de trein worden bivakmutsen en verdovende middelen gevonden. Geen van de betrokkenen had een wedstrijdkaart op zak. "Er zit nog één iemand vast. De overige 51 zijn heengezonden en kunnen een boete in de brievenbus verwachten."
Pin It
Bekeken: 1346x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/