De eerste Europese Cadetten Circuitwedstrijd schermen van het seizoen is succesvol verlopen voor Holland Schermen. Talitha Sluman was in Manchester de beste Europese schermster onder 17 jaar en Lotte Dammroff werd derde van de Europeanen. Met het nationale team werden ze de dag ervoor tiende, nadat Talitha uitstapte om zich te sparen voor haar eigen toernooi. Jonas Moerbeek en Tigo Kok eindigden lager, maar Jonas werd wel vijfde met Team NED 1.

De 16-jarige Talitha en Lotte vormden samen met de 14-jarige Emily Kaho van Scherm Centrum Amsterdam Team NL meisjes U17. Ze bereikten de achtste finales, maar verloren daarin van Groot-Brittannië. In de wedstrijden voor de plekken negen t/m twaalf kwamen ze aanvankelijk op achter tegen Tsjechië, maar Lotte kwam terug en sleepte uiteindelijk de winst binnen. Daarna kreeg Zweden echter negende plek cadeau. Trainers Jeroen Divendal en Floris Nonhebel besloten het team terug te trekken omdat Talitha veel last kreeg van haar rug en hoge ogen kon gooien in het individuele toernooi de volgende dag.

Dat bleek een goede keuze. Talitha en Lotte wonnen vijf van hun zes poulewedstrijden, ondanks dat er ook veel sterke deelneemsters van buiten Europa deelnamen. Ze kwamen uit de voorronden als eerste en tweede geplaatste Europeaan en als vijftiende en zeventiende overall, en bezorgden zich zo een sterke uitgangspositie voor het eigenlijke toernooi. Immers: hoe hoger geplaatst, hoe zwakker de eerste tegenstanders op weg naar de finale. De pas 14-jarige Emily Kaho strandde als 108e in de voorronden.

Talitha en Lotte kregen een vrijkaartje voor de eerste eliminatieronde. De tweede partij wonnen ze met overmacht, maar toen trof Lotte een te sterke Chinese tegenstandster. Ze eindigde als twintigste en als derde beste Europese schermster. Talitha vloog er bijna uit tegen haar Italiaanse opponent, maar op het randje scoorde ze vier opeenvolgende scores. In de achtste finales moest ze het afleggen tegen de latere zilveren medaille winnares Jaelyn Liu uit het oppermachtige schermland Verenigde Staten. Uiteindelijk werd dertiende overall en de beste Europese. (tekst gaat door onder de foto's)

Team NED 1 U17 met rechts Jonas Moerbeek


Team NED 1 U17 met links Tigo Kok


De 16-jarige Jonas Moerbeek de en 15-jarige Tigo Kok hadden eerst hun individuele toernooi voor jongens U17. Jonas deed het uitstekend met vijf gewonnen poulewedstrijden, Tigo moest het stellen met één keer winst. Ondanks dat Jonas zichzelf een goede uitgangspositie had gegeven, verloren zowel hij als Tigo in de eerste eliminatieronde. Ze werden 66e en 120e.

Jonas Moerbeek kwam de volgende dag uit in Team NED 1 en Tigo Kok in NED 2. Het tweede team legde het in de eerste ronde af tegen Bulgarije en werd achttiende. Het eerste team begon met een vrijstelling en kwam gemakkelijk door de tweede ronde, maar verloor daarna van het veel sterkere USA 3. In de strijd om de eindplekken vijf t/m acht wonnen Moerbeek en kompanen met minimale marge van GBR 3, om vervolgens de hoogst haalbare plek te veroveren op ITA 2. Bovendien werden ze zo het beste Europese jongensteam.
Pin It
Bekeken: 1010x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/