Met de bouw van de nieuwbouwwijk Vroonermeer Noord is er aan de rand van Sint Pancras een parkachtige omgeving bijgekomen, waar zowel Voornermeerders als inwoners van Sint Pancras graag wandelen. Maar het water is tegelijk ook een barrière. Omwonenden hopen op een brug, zoals die ooit te zien is geweest op de ontwerptekeningen van de wijk.

In de Vroonerplas, want zo heet het nieuwe meer tussen Alkmaar en Sint Pancras, liggen drie recreatie-eilanden, waar gespeeld en gewandeld kan worden. Vanuit Sint Pancras zijn deze eilanden alleen moeilijk bereikbaar, wie er zijn hond even wil laten rennen moet flink omlopen. Een brug vanaf de Gedempte Veert naar de eilanden en de Vroonermeer-Noord daarachter zou dit een stuk eenvoudiger maken.

BVNL heeft de wensen van bewoners meegenomen in een brief aan het college van Dijk en Waard. Daarin vraagt de partij aan de gemeente om de brug te realiseren: "De mogelijkheid van een wandelbrug was ingetekend in het masterplan Vroonermeer Noord van juli 2006", schrijft BVNL. "Staat het college open voor een gesprek met de dorpsraad en belanghebbenden over het verzoek tot aanleggen van een houten wandelbrug?"

Volgens BVNL zou de brug ouderen en mensen die slecht ter been zijn ten goede komen, maar past het aanleggen van zo'n brug ook in het streven van de gemeente om lichamelijke beweging te faciliteren. Het College zal binnen dertig dagen met een antwoord op de vragen van BVNL komen. (foto: Gemeente Alkmaar / Ed van de Pol)
Pin It
Bekeken: 2516x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/