In het AZ-stadion zijn donderdagavond rellen uitgebroken. AZ wist te winnen van Legia Warschau, maar na de wedstrijd begonnen fans van de Poolse club te vechten. Daarbij sloegen ze in op de politie en op de ME. Eén ME'er raakte buiten bewustzijn. Ook wisten de hooligans wapenstokken en pepperspray in handen te krijgen. De politie heeft traangas gebruikt.

Zowel voor als na de wedstrijd gisteravond van AZ tegen het Legia Warschau is het onrustig geweest rond het stadion in Alkmaar. Fans van de Poolse club bestormden vooraf de toegangspoort van het uitvak. Na de wedstrijd zijn twee aanhoudingen verricht bij de spelersbus, dit zijn volgens Poolse media spelers van Legia Warschau.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd al voor een escalatie gevreesd en golden er extra maatregelen voor fans van Legia Warschau. De Poolse club heeft de reputatie een agressieve achterban te hebben. Die mochten bijvoorbeeld niet in de Alkmaarse binnenstad verzamelen.

In de uren voor de wedstrijd was er al de nodige onrust rond het stadion. De politie meldt dat de aanhangers van Legia voor de wedstrijd veel geweld gebruikten tegenover stewards en agenten. Ook werd vuurwerk aangetroffen en was er informatie dat supporters zwaar vuurwerk mee hadden. "Ter bescherming van de eigen veiligheid en die van de stewards is traangas gebruikt", schrijft de politie in een persbericht. De bewusteloos geraakte ME'er kon na behandeling niet verder. De ongeregeldheden zorgden ervoor dat een aantal bezoekers zonder kaartje of controle van het kaartje naar het bezoekersvak gingen.

De uitslag van de wedstrijd was overigens 1-0, ondanks dat AZ in de tweede helft door een harde overtreding met tien man op het veld over bleef. Alle teams in de poule van AZ hebben nu drie punten. Aston Villa wist diep in blessuretijd te winnen van Zrinjski Mostar met 1-0. (foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen)
Pin It
Bekeken: 3607x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/