Dieren inspireren kunstenaars. Zo is het altijd geweest en zo zal het ook wel blijven, want de belangstelling voor dieren wordt van generatie op generatie overgedragen. De fascinatie voor dieren komt ruimschoots aan de orde in de expositie in de expositie 'Maja's Dieren' in Museum Jan Boon in De Rijp. Bij de opening op zaterdag 7 oktober zal bovendien de dochter van de kunstenares, die zangeres is, een optreden verzorgen.

Kunstenares Maja heet voluit Maja de Jong-de Herder. De expositie die komende maand in het Rijper museum te zien is geeft een overzicht van haar werk en haar veelzijdigheid. Uiteenlopende vormen van kunst komen aan bod, van keramiek tot lappencollages. Dieren vormen de rode draad en zorgen zo voor een natuurlijke eenheid in het tentoongestelde.

De kunstenares heeft inmiddels de respectabele leeftijd van 83 bereikt, maar laat zeker ook haar vroege werk zien. Als meisje werkte ze in het Vogelhuis van Artis. Later woonde ze in Mexico. Daar was De Jong-De Herder getrouwd met collega-kunstenaar Luis Filcer, met wie ze vaak samen exposeerde. De kunstenares maakte veel van haar tekeningen in dierentuinen.

De tentoonstelling in Museum Jan Boon wordt geopend op zaterdag 7 oktober, om 16:00 uur. Het officiële gedeelte is bij kunstrecensent en schrijfster Martha Dirkmaat-Planting in goede handen. De expositie is na de opening tot en met zondag 29 oktober ieder weekend te bezoeken van 13:00 tot 17:00 uur. Entree is gratis. (foto: aangeleverd)
Pin It
Bekeken: 1016x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/