Alkmaarder Marco Borsato (56) wordt gedagvaard vanwege vermeend seksueel misbruik van een minderjarig meisje. Het Openbaar Ministerie geeft nog geen nadere toelichting; dat gebeurt pas tijdens de inhoudelijke zitting. "Het is nu aan de verdediging om eventueel met verzoeken voor aanvullend onderzoek te komen. Er is dan ook nog geen zittingsdatum vastgesteld."

In december 2021 deed de nu 22-jarige dochter van een ex-medewerkster aangifte tegen zanger Marco Borsato van onzedelijk gedrag tussen 2014 en 2019. Onder leiding van het OM voerde zedenrecherche uitgebreid onderzoek en woensdag liet de officier van justitie de betrokkenen weten tot vervolging over te gaan. Borsato wordt er nu formeel van verdacht het slachtoffer onzedelijk te hebben betast. Dit wordt ten laste gelegd als ontucht met een minderjarige.

Borsato heeft "met teleurstelling kennisgenomen" van het besluit, aldus mediapartner NH Nieuws. Zijn advocaat Geert-Jan Knoops noemt de dagvaarding "onbegrijpelijk en onvolledig." Borsato ontkende eerder alle beschuldigingen en deed tegenaangifte van smaad en/of laster, en het doen van valse aangifte. Hiernaar doet het OM nog onderzoek. Volgens Knoops zitten er in het onderzoeksdossier "maar liefst 29 ontlastende getuigenverklaringen en bewijsmiddelen die Borsato's onschuld ondersteunen en belastend zijn voor de aangeefster."

Namens de aangeefster laat advocaat Peter Plasman weten "dat zij vanaf het begin overtuigd waren dat het OM deze beslissing zou nemen. Dat baseren we op het materiaal dat aanwezig is en bij justitie ligt."

De carrière van Borsato ligt sinds de aantijgingen op z'n gat. Ook stopte is hij geen actief ambassadeur meer voor War Child.

Het is niet de eerste keer dat er ophef is rond de Alkmaarse zanger, in verband met vermeend seksueel wangedrag. Hij zou tijdens 'The Voice' in de fout zijn gegaan. Deze zaak werd in maart echter geseponeerd vanwege gebrek aan bewijs.

Fans in de regio reageerden geschokt en bezorgd toen de verdenkingen bekend werden. Sinds vorige maand wordt een Facebook-bericht met hashtag #wezijnjenietvergetenmarco fanatiek gedeeld.
Pin It
Bekeken: 1036x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/