De laatste woensdag van september, dat is in Alkmaar traditiegetrouw Lappendag & Landbouwdag. Zij het dit jaar zonder geiten en koeien, om de verspreiding van het blauwtongvirus af te remmen. De paarden waren er wél bij en die kwamen vanochtend in een lange stoet naar de stad. En dat mag dan allemaal traditie zijn, fietsend Alkmaar bleek toch niet helemaal op de hoogte: "Wat is dít nou allemaal weer?"

De tocht van het schoolterrein van Vonk, voorheen Clusius, naar de binnenstad leidt over de Frieseweg. Daar hielden trekkers en jeugdige verkeersregelaars het verkeer een beetje op afstand, maar dat lukte maar deels. Fietsers baanden zich een weg om de stoet paarden heen. De bus was zo smal niet, lijn 4 nummerde gaandeweg om naar 999 en berustte in z'n lot: stapvoets achter de paarden aan.

De paarden moesten voor 9:00 op het markterrein op het Waagplein staan en dat lukte prima. De dieren lieten zich gedwee meevoeren, al was er op de Friesebrug even onrust. Het getrappel van paardenhoeven zorgde voor een diepe galm. De stoet zorgde ook nog voor iets anders - maar dat werd allemaal netjes opgeruimd door de scholieren die aan het einde van de stoet liepen.
Pin It
Bekeken: 1458x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/