De leider van motorclub Hardliners zou dit jaar voorwaardelijk vrijkomen, maar het OM wil dat Lysander de R. langer achter de tralies blijft. Dat werd dinsdag duidelijk tijdens de zitting in Haarlem. De R., die in 2019 vanuit de gevangenis motorclub Hardliners oprichtte, met afdelingen in onder meer Alkmaar, wordt verdacht van leiding geven aan een criminele organisatie.

Mediapartner NH was aanwezig bij de behandeling van de zaak tegen Lysander de R., die in 2018 al werd veroordeeld tot negen jaar cel. Als voorman van de Hells Angels in Haarlem werd De R. verantwoordelijk gehouden voor geweldplegingen, bedreigingen, brandstichting en het leiding geven aan een criminele organisatie.

In augustus dit jaar zou de motorclubleider na vijf jaar cel eigenlijk met een enkelband weer naar buiten mogen. Een maand voor zijn vervroegde vrijlating werd de geboren Heemskerker echter opnieuw opgepakt in de gevangenis van Heerhugowaard, waardoor zijn vervroegde vrijlating niet doorging. Volgens het OM zou Lysander de R. tussen 2019 en 2022 zijn criminele activiteiten in de gevangenis door hebben gezet. Daarom eiste het Openbaar Ministerie dat de Hardliner niet vervroegd vrijkomt en zijn oorspronkelijke celstraf van 9 jaar helemaal uitzit. Lysander de R. zou zich volgens het OM schuldig hebben gemaakt aan misdragingen terwijl hij achter de tralies zit.

De R. richtte een paar dagen nadat de rechter in 2019 de Hells Angels verbood, een eigen motorclub op met de naam Hardliners. Het logo van de club is bijna identiek aan die van de Hells Angels. Binnenkort buigt de rechter zich over de vraag of de Hardliners, net als de Hells Angels, ook verboden moeten worden.

Volgens zijn advocaat Remco Kint neemt het OM via deze weg een 'sneltrein'. Zo zou Lysander de R. drie jaar langer vast kunnen blijven zitten, terwijl hij nog niet veroordeeld is in de andere zaak. Lysander de R. noemde de eis van het OM dinsdag 'buitensporig'. "Ik krijg het toetje voordat ik het hoofdmenu heb gehad", zei hij tegen de rechter.
Pin It
Bekeken: 2169x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/