SeniorenPartij Alkmaar vraagt het college om meer te doen tegen overlast rond de skatebaan in de wijk Daalmeer. De fractie heeft van omwonenden vernomen dat er mensen zijn geïntimideerd, bedreigd, mishandeld en lastig zijn gevallen. Ook zou er in drugs worden gedeald. "Dit heeft een enorme impact op de buurt en het gevoel van onveiligheid is groot."

"Het blijkt dat er verschillende aangiftes zijn geweest door slachtoffers, dat er zelfs een veroordeling is geweest maar dat de overlast nog steeds aanhoudt", aldus SPA-fractievoorzitter Sasja Spek over de situatie rond de skatebaan aan het Klaas Bootpad. Zij vraagt het college van B&W wat er concreet wordt gedaan om de veiligheid te verhogen.

De inrichting en onvoldoende onderhoud maken de situatie er volgens Spek niet bepaald beter op. "Het valt op dat de omgeving bij de skatebaan vies is, geen prullenbak, geen waterkraan, geen openbaar toilet, geen cameratoezicht, geen open plek – het groen wordt niet goed gesnoeid waardoor er geen goed zicht is op deze plek. Geen bankjes waar ouders op kunnen zitten om toezicht te houden."

Voor wat betreft de veiligheid biedt Spek een aantal suggesties vanuit het coalitieprogramma: extra (camera-) toezicht en preventief fouilleren. "Is dat op korte termijn mogelijk om te realiseren? Zodat ouders, jongeren en opa’s en oma’s weer lekker naar buiten kunnen zonder te vrezen voor bovenstaande intimidaties en bedreigingen."
Pin It
Bekeken: 1862x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/