Deze maand heeft Stadswerk072 geëxperimenteerd met het coaten van stoeptegels aan de Wielingenweg in Alkmaar. De bedoeling is dat de tegels zo een stuk langer meegaan en minder onderhoud behoeven. De proef wordt als een groot succes beschouwd en volgende maand zullen meer voetpaden worden bewerkt.

"We werden aangenaam verrast door de resultaten van onze pilot op de Kompasweg", aldus Stadswerk. "Daarom hebben we besloten deze duurzame aanpak te introduceren in meerdere straten in Alkmaar. In plaats van oude tegels te vervangen, geven we ze nu een tweede kans met een beschermende coating." De eerstvolgende locatie is de Suze Groeneweg.

"We halen de tegels uit de grond, maken ze grondig schoon, brengen een speciale coating aan en plaatsen ze vervolgens weer terug", legt Stadswerk uit. "Deze coating voorkomt dat vuil zich aan de tegels hecht, waardoor ze langer mooi blijven. Zo geven we oude tegels een nieuw leven!"

Niet alleen gaan de tegels zo langer mee, ook scheelt het de helft aan CO2-uitstoot ten opzicht van tegelvervanging, is minder onderhoud nodig en dat scheelt weer kosten. "Een slimme en milieuvriendelijke keuze voor een nog mooier Alkmaar!" (foto: Bas Hendrikx / H2A Coatings & Verberne-Baron)
Pin It
Bekeken: 2196x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/