Koeien, kraampjes en een gloednieuwe boerderijwinkel: met die ingrediënten weet Smit's Boerengoed in Stompetoren op de open dag op zondag 1 oktober een publiek van alle leeftijden aan te trekken. En onder dat publiek zijn ook heel wat mensen uit de stad, want de boerderijwinkel, met melktap, ligt net buiten Alkmaar. "We zetten gewoon strobalen neer!"

De agrarische sector staat de laatste jaren in het middelpunt van de aandacht. Daar zijn Roos en Vincent Smit zich ook van bewust. De open dag bij Smit's Boerengoed is voor het boerengezin een mooie kans om te laten zien hoe het er op een moderne veehouderij aan toe gaat. De 'Koeien op Stal-Markt' is precies wat het is: "Ja, de koeien staan toe te kijken", bevestigt Smit als Alkmaar Centraal haar spreekt. "Het zijn ook geen echte kramen, we zetten strobalen neer en de verkopers kijken zelf wat ze er mee doen", zegt ze nuchter.

Op het stro liggen producten uit de streek, net als in de Boerderijwinkel. Die winkel wordt tijdens de open dag feestelijk geopend - niet omdat 'ie nieuw is, de winkel bestaat al drie jaar, maar omdat 'ie geheel is gemoderniseerd. "Zo krijgen onze dieren het podium dat zij verdienen", zegt Smit erover. De winkel is ruimer, de kaas komt er van het mes, het vlees van eigen koeien wordt op een aantrekkelijke manier gepresenteerd - en uiteraard blijft de melktap gewoon bestaan.

Op de open dag zijn onder meer een imker, een groenteteler en een houtbewerker aanwezig om te vertellen over hun werk. Bezoekers kunnen kennismaken met hun producten, maar dus zeker ook met de koeien, die zelf bepalen wanneer ze gemolken worden, zelf spelen met een skippybal, maar uiteraard ook gewoon herkauwend en een tikje verwonderd staan toe te kijken op de markt in hun stal. De open dag is op zondag 1 oktober, van 10:00 tot 15:00, bij Smit's Boerengoed aan de Noordervaart. Zie ook de website van Smit's Boerengoed. Het officiële openingsmoment in de Boerderijwinkel is om 10:30 uur.
Pin It
Bekeken: 2090x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/