Alkmaarder Pieter Dijkman gaat aan de slag als waarnemend burgemeester van de gemeente Drechterland, tussen Hoorn en Enkhuizen. Daarmee komt een einde aan zijn periode als lid van Provinciale Staten en dat is snel, want de VVD'er begon daar eerder deze maand, na eerst lange tijd in Alkmaar actief te zijn geweest.

In zijn thuisgemeente - Dijkman woont in Markenbinnen - werkte Dijkman als wethouder en de laatste jaren als raadslid voor de plaatselijke VVD. Van 2011 tot 2015 was hij wethouder in Graft-De Rijp, dus nog voor de fusie van deze gemeente met Alkmaar en de Schermer. Daarna is hij tussen 2015 en 2022 wethouder financiën geweest voor Alkmaar. Hij is dus een goede bekende in politiek Alkmaar, zijn overstap naar Provinciale Staten bleef dan ook zeker niet onopgemerkt.

De huidige burgemeester van Drechterland, Michiel Pijl, wordt later deze maand benoemd tot burgemeester van Medemblik. Daarmee ontstond in Drechterland dus de vacature die Dijkman nu tijdelijk vervult. De burgemeester van Alkmaar, Anja Schouten, heeft al gereageerd op het nieuws en heet Dijkman welkom terug in de regio.
Pin It
Bekeken: 1279x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/