Nog deze maand wordt de Korte Vondelstraat in Alkmaar een 30km-zone. De zone op de Bierkade wordt verlengd tot aan de kruising met het Hooftplein en de Hooftstraat, dus er wordt ook een stukje Vondelstraat meegenomen. Naast de nodige verkeersborden zullen er digitale borden worden geplaatst om weggebruikers te laten zien hoe hard ze rijden. Ook wordt de weg aangepast om hard rijden te ontmoedigen.

Het college van Alkmaar neemt de al eerder aangekondigde maatregel omdat er op de Korte Vondelstraat en het aangrenzende stuk Vondelstraat relatief veel ongelukken gebeuren, soms met ernstige gevolgen. Op Oudejaarsavond werd een 86-jarige voetganger dodelijk aangereden op het zebrapad bij de Oudegracht. Ook op het zebrapad bij het Hooftplein zijn de afgelopen paar jaar voetgangers geschept.

"Om het nieuwe snelheidsregime geloofwaardig te maken en een lagere snelheid af te dwingen passen we ook de weginrichting aan", meldt het college van B&W. "Deze aanpassingen vergen de nodige voorbereidingen en worden
gecombineerd met kleine onderhoudswerkzaamheden die al gepland stonden. Naar verwachting starten de werkzaamheden in het vierde kwartaal van dit jaar. Omwonenden worden vooraf geïnformeerd."

Omwonenden hebben al laten weten blij te zijn met het genomen besluit om de 30km-zone tot aan het Hooftplein te verlengen. (foto: Google)
Pin It
Bekeken: 2435x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/