Het college van Alkmaar heeft een nieuw meerjarenplan voor de verdere acceptatie van de LGBTQ+ gemeenschap. Daar zijn de PvdA en GroenLinks-fracties blij mee, maar ze zetten vraagtekens bij de uitvoerbaarheid. Raadsleden Corina Garcia (GroenLinks) en Katinka Kerssens (PvdA) stellen het college vragen over de uitvoering en de beoogde samenwerking met betrokken organisaties.

Het Regenboogmeerjarenplan 2023-2026 ‘Samen Sterk’ ziet er volgens Garcia en Kerssens goed uit op papier, maar de realisatie lijkt voor hen nogal een uitdaging. Het plan is opgesteld met zeven partijen: Art. 1 NHN, COC NHN, GGD HN, MEE & de Wering, Alkmaar Sport, SafeSpace Alkmaar en Stichting Alkmaar Pride. "Hoe gaat u ervoor zorgen dat de ambities behaald wordt en hoe brengt u de verschillende organisaties met elkaar in verbinding? Anders gezegd, wat gaat u doen aan de fragmentatie?"

Daarbij stippen Garcia en Kerssens aan dat de organisaties naar eigen zeggen klein zijn en een klein budget hebben. De twee raadsleden willen graag weten of wethouder diversiteit Christian Schouten de diverse partijen inmiddels heeft gesproken over de coördinatie en de realisatie van de gestelde ambities.

Tot slot vragen Garcia en Kerssens het college van B&W of het het belang onderschrijft van de roze loper bij zorgorganisaties en hoe de gemeente hen kan stimuleren en faciliteren.
Pin It
Bekeken: 1468x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/