Donderdagavond zijn de bewoners van de Lekstraat in Alkmaar opnieuw opgeschrokken door een aanslag op één van de woningen in hun straat. Het gaat om de woning die in november vorig jaar beschoten werd. Deze keer gaat het om een (vuurwerk)bom die bij de voordeur is afgegaan.

Dat gebeurde volgens omwonenden even voor half twaalf. Een enorme knal die volgens getuigen zelfs in andere woningen gevoeld werd, vernielde de voordeur van de betreffende woning. Een brandje dat daardoor ontstond werd door de buren in de kiem gesmoord. Binnen in de woning ging het rookalarm af. Op het moment van de explosie was de 27-jarige bewoner niet thuis.

Er zit een flink gat in de deur, ook één van de ramen is gesneuveld. (foto: Alkmaar Centraal)


De politie was na de melding bij de meldkamer snel aanwezig en heeft de bewoner van het huis weten te achterhalen. Er zijn diverse sporen veiliggesteld, maar er is (nog) geen forensisch onderzoek verricht. Eén van de buurtbewoners heeft mogelijk iemand met donkere kleding en een hoodie gezien voorafgaand aan de explosie. De politie heeft een zoekslag gemaakt, maar heeft niemand gevonden.

Na de eerste aanslag werd een verband gelegd met een schietpartij in de Terschellingstraat.  Het leidde tot de plaatsing van een camera, die na een aantal maanden weer werd verwijderd. Er is nooit iemand aangehouden voor de eerste aanslag. Wat nu de aanleiding is, is (nog) onbekend.

 
Pin It
Bekeken: 5712x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/