Na het succesvolle Zomer Op Het Plein, gaat Theater De Vest weer van buiten naar binnen. Aankomende vrijdagavond wordt het nieuwe theaterseizoen gepresenteerd. Veertien artiesten geven alvast een voorproefje tijdens het Speelkwartier.

Want ook het aankomende seizoen is van alles te beleven in het theater, vertelt Elianne van Diepen van De Vest. Het is woensdag aan het eind van de ochtend als we bellen met de teamleider marketing en communicatie. We praten over de seizoenspresentatie. Vrijdag vormen De Vest en de Grote Kerk het decor voor een preview van het nieuwe seizoen. "De avond staat in het teken van kleinkunst, opera, cabaret en veel meer. Het is elke keer een kort optreden, je krijgt dus een idee van wat we dit jaar aanbieden." Aankomend theaterseizoen staan zo'n 260 voorstellingen gepland. Dat zijn niet alleen grote namen als Berget Lewis, Peter Pannekoek en duo Van der Laan en Woe. Ook wordt ruimte geboden voor jong talent. Een van die talenten is gitarist Mart Hillen. De twintiger heeft zich toegelegd op de zogenaamde Fingerstyle. Hillen gebruikt niet alleen zijn vingers, maar drumt tegelijkertijd op de klankkast van zijn instrument. "Hij is echt een fantastische gitarist. Als je muzikaal bent en van gitaren houdt, mag je dit zeker niet missen." (Tekst gaat verder onder de foto)

Gitarist Mart Hillen staat zaterdag 16 december in De Vest, maar geeft vrijdag alvast een voorproefje.


Waar de cultuursector na de coronacrisis aanvankelijk worstelde om zalen vol te krijgen, lijkt het publiek enthousiaster dan ooit. "Het was wel even spannend hoor. Je hoopt natuurlijk dat het publiek de weg weer terug weet te vinden naar het theater, maar niks was zeker", vertelt Van Diepen. Of dat is gelukt? "Nou en of. Afgelopen seizoen zijn we ongelofelijk goed hersteld. Dat is zeer positief en natuurlijk ook hoopgevend richting het nieuwe seizoen. De theatergids is verschenen en de eerste verkopen zijn geweest. We kunnen niet wachten op de start van het nieuwe seizoen."

En aankomende vrijdag is het dus zover. Een programmering boordevol gratis previews van vijftien minuten. "Het is net als het hele theateraanbod: voor ieder wat wils. Prachtige operavoorstellingen in de Grote Kerk en ook zangtalenten als Sandra van Nieuwland en Thomas Nicolas in ons theater. Genoeg te beleven."


De voorproefjes in het theater en de Grote Kerk zijn gratis. Wel is het bestellen van vrijkaarten voor de Plein Zaal en Kleine Zaal verplicht. Dat kan via theaterdevest.nl of aan de kassa. De optredens in de foyer en Grote Kerk zijn zonder kaarten te zien.


Pin It
Bekeken: 863x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/