Alkmaar heeft besloten om het regionaal wooncentrum voor statushouders en spoedzoekers drie maanden langer in gebruik te houden. Vanaf januari 2022 is het wooncentrum beschikbaar gesteld aan vluchtelingen met een verblijfsvergunning en woningzoekenden met een spoedindicatie. Volgens wethouder Christian Schouten kwamen de eerste bewoners pas na drie maanden in het gebouw, waardoor hij vindt dat ze ook drie maanden langer mogen blijven. Het gebouw is tot 1 april beschikbaar.

Elke gemeente is verplicht om statushouders een woning te bieden, maar door de huidige woningnood is dat zeker niet altijd mogelijk. Om statushouders uit asielzoekerscentra te halen, zijn vorig jaar verschillende tussenoplossingen bedacht. Waaronder dus het wooncentrum aan de Picassolaan. Overigens worden daar niet alleen Alkmaarse statushouders, maar ook een deel van Castricum gehuisvest.

De gemeente Alkmaar wil het pand volgend jaar slopen voor de bouw van een woonwijk. Naast het complex worden op dit moment al drie woontorens gebouwd. Wie de laatste maanden niet op het westelijke deel van de Ring van Alkmaar is geweest, heeft wat gemist. Alkmaar Centraal sprak recent met projectleider Sander Bekkema.


In het coalitieakkoord staan plannen voor het oude belastingkantoor aan de Robonsbosweg. Als het aan het gemeentebestuur ligt worden daar 150 asielzoekers, 150 spoedzoekers en 150 statushouders opgevangen, maar daar is vooralsnog niks concreet over bekendgemaakt.


Pin It
Bekeken: 1599x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/