Geef woningzoekenden een stem bij het ontwikkelen van nieuwbouwprojecten. Dat is het doel van de PvdA en GroenLinks in Alkmaar. Hoewel twee maanden terug de stemmen staakten, willen de partijen doorpakken met een motie over een nog op te richten woonraad. Om zoveel mogelijk mensen naar de raadsvergadering te krijgen, willen de partijen advertenties plaatsen en starten ze een ware social media campagne.

"Het is toch eigenlijk vreemd dat omwonenden bij participatieprocessen betrokken worden en woningzoekenden niet", zegt David Rubio Borrajo van PvdA Alkmaar. Als het aan de fractievoorzitter ligt wordt binnenkort een woonraad opgericht waarin woningzoekenden hun stem kunnen laten horen. "Dan gaat het niet alleen om het verhaal waarom omwonenden niet willen dat gebouwd wordt, maar is er ook ruimte voor positieve geluiden van woningzoekenden." Want, zo stelt Rubio Borrajo: "Participatie is vaak een negatief verhaal. Het heeft te maken met de belemmering van uitzicht of de zonuren, maar nooit met de noodzaak voor woningen." Zorgt zo'n woonraad niet voor meer vertraging bij de bouwprojecten? "Ik denk het niet. De inspraaktermijn wordt in principe niet overschreden en bovendien zorgt het voor een meer evenwichtigere participatie. Want pas dan krijg je het volledige beeld en kan je goede besluiten maken."

Overigens zijn de fracties van PvdA en GroenLinks niet de enige die druk bezig zijn met de raadsvergadering van donderdag 28 september. Want ook ondernemer Hein Jong ziet zijn kans schoon. "Ik ben een voorstander van het plan om ook woningzoekenden een stem te geven bij de participatie", vertelt hij tegen Alkmaar Centraal. Naar eigen zeggen heeft Jong ook nog een plan van driehonderd woningen waar hij geen medewerking van de gemeente voor krijgt. Op de bewuste septemberavond gaat hij dan ook een actie organiseren. "Dergelijke acties deed ik voorheen altijd zelf, maar die besteed ik nu uit. Ik houd je ervan op de hoogte." Maar om nou te zeggen dat Jong en de PvdA samen optrekken is ook weer te veel gezegd. Rubio Borrajo: "Onze acties staan los van elkaar, maar het valt niet uit te sluiten dat we samen optrekken. Hij is met ongeveer hetzelfde bezig en dat schept wel een band."

Op donderdagavond 28 september wordt de motie voor een Alkmaarse woonraad besproken in de gemeenteraad. Waar twee maanden geleden geen uitsluitsel kwam, hoopt Rubio Borrajo dat het dit keer anders zal zijn. "Daarom hoop ik ook dat veel woningzoekenden richting de gemeenteraadszaal komen. Om te laten zien wie de mensen zijn waar we over praten en dat zij ook mee willen praten." De weken voor de raadsvergadering wil de fractievoorzitter van de lokale PvdA gebruikmaken van social media kanalen en advertenties: "Ik geloof niet dat er driehonderd mensen naar de raadszaal komen, want het blijft lokale politiek. Als het er maar een aantal zijn, dan ben ik al blij."
Pin It
Bekeken: 1097x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/