Ondernemers in Alkmaar komen met een alternatief slotfeest voor Alkmaar Ontzet. Dat maakt de gemeente vandaag bekend. Eerder kwam naar buiten dat het groots opgezette 'Alkmaar Alive' stukliep op meningsverschillen en een niet-verleende vergunning. De gemeente zegt blij te zijn met het alternatief: "Er is hard gewerkt."

Het alternatieve slotfeest is een initiatief van de Alkmaarse horeca en van ondernemersvereniging Alkmaars Bolwerk. Stichting Alkmaar Ontzet Projecten en de gemeente hebben dat initiatief in goede banen geleid. "Het is onze intentie gebleven om een geweldig eindfeest neer te zetten samen met Stichting Alkmaars Ontzet Projecten en we zijn erg blij dat dat nu gelukt is", laat verantwoordelijk wethouder Robert te Beest weten. "Er is hard gewerkt met hen en een belangrijke groep Alkmaarse ondernemers. Hulde daarvoor!"

Toch zal dit alternatieve feest wel heel wat anders zijn dan het grootse muziekspektakel dat de Alkmaarders eerder beloofd werd - het feest dat er niet kwam. De precieze invulling moet nog bekend worden gemaakt, maar volgens de gemeente gaat het om een feest in de binnenstad: "Op die manier worden de verschillende podia in de stad met elkaar verbonden." De gemeente spreekt van feestelijkheden op 'het Ritsevoort, het Waagplein en op de Platte Stenenbrug' en op verschillende acts in het winkelgebied.

8 oktober valt dit jaar op een zondag, dus een groot deel van de feestelijkheden is verschoven naar zaterdag 7 oktober. Doordat er nu toch een alternatief slotfeest komt zal de binnenstad ook op zondag 8 oktober zelf in het teken staan van het jubileum 450 Jaar Alkmaar Ontzet.
Pin It
Bekeken: 2671x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/