FOUTYE FOTO

Dut M. uit Alkmaar mocht dinsdag de cel uit voor een reconstructie van de dodelijke overval die in 2021 plaatsvond Berkhout. Hij geeft toe dat hij deel uitmaakte van de groep overvallers, maar houdt daarbij vol dat hij voortijdig al was gevlucht, omdat zijn handlangers teveel herrie maakten. De straat werd een paar uur afgezet, aldus mediapartner NH Nieuws, zodat M. kon uitbeelden hoe het incident volgens hem is verlopen.

Het is bijna tweeënhalf jaar geleden, juni 2021, dat de 72-jarige Sjaak een groep inbrekers in zijn huis betrapte. Hij werd neergeschoten en overleed met de telefoon nog in zijn hand. De overval zou zijn gepleegd door een groep ogenschijnlijk genadeloze en gewelddadige mannen die in wisselende samenstelling in totaal zeven woningovervallen uitvoerden. Ook in Heerhugowaard De Noord, Noord-Scharwoude en Nieuwe Niedorp zouden ze toe hebben geslagen. Een gezin in De Noord werd vastgebonden en ernstig mishandeld, een man werd bij de woningoverval in Noord-Scharwoude neergeschoten. Na maanden van onderzoek zitten alle acht verdachten in voorarrest.

Het Openbaar Ministerie stelt, op basis van onder andere videobeelden, dat M. zijn versie qua tijden onmogelijk is. De Alkmaarder kreeg de kans om het tegendeel te bewijzen. Of hem dat lukte moet nog blijken. Een datum voor een inhoudelijke rechtszitting is nog niet bekend.

Liselotte van Gaalen, de advocaat van de nabestaanden van Sjaak Groot,  heeft NH Nieuws laten weten dat zij niet inhoudelijk willen reageren. "Maar ze zijn uiteraard benieuwd wat er uit de reconstructie komt."
Pin It
Bekeken: 945x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/