Een Instagramkanaal voor iedereen die graag eens een concertje bezoekt in de eigen regio: dat is AlkmaarPlugged. Als het aan Jasper Does en Bas de Groot ligt hoeft helemaal niemand in de omgeving nog een optreden te missen. "Wij plaatsen gewoon alles, van klassiek tot pop, als het maar op fietsafstand is."

Streekstad Centraal sprak met mede-oprichter Bas de Groot. "Jasper en ik zijn allebei zelf muzikant", legt De Groot uit. "Daardoor hebben we een goed netwerk in de plaatselijke 'scene'. Wij weten waar iedereen speelt." Maar wat Does en De Groot weten, blijkt voor anderen toch niet zo makkelijk te achterhalen. "We kregen vaak te horen van mensen, 'we missen de helft, hoe kan het dat jullie het wel weten dan?', en dat zette ons aan het denken."

Niet geheel toevallig werd AlkmaarPlugged geboren tijdens een muzikaal optreden. "We stonden een paar weken terug in de Taverne, in Bergen, daar ontstond het idee." De vele optredens die in de Taverne worden georganiseerd vinden lezers dan ook zeker terug op het Instagramkanaal van AlkmaarPlugged. "Als het maar op fietsafstand is", zegt De Groot. "Vandaag hebben we iets geplaatst over Klassiek op het plein, dat is in Heerhugowaard. Het is dus zeker niet alleen maar Alkmaar."

En het is dus zeker ook niet alleen popmuziek. Klassieke concerten hebben net zo goed een plek op AlkmaarPlugged. "We hebben met elkaar afgesproken dat we alles plaatsen", benadrukt De Groot. En dus kan iedere muziekliefhebber in Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Egmond of Heiloo terecht voor een actueel weekoverzicht van wat er in de regio te beleven is op muzikaal gebied. Wie zelf iets organiseert kan dat uiteraard laten weten aan Does en De Groot. Het Instagramkanaal is te vinden onder de naam AlkmaarPlugged. (foto: AlkmaarPlugged / Bas de Groot)
Pin It
Bekeken: 2286x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/