Gemeente Alkmaar heeft een concept beleidskader voor kleine windturbines opgesteld. De komende twee maanden kunnen inwoners, bedrijven en organisaties hier per mail op reageren. Daarnaast start binnenkort een digitale peiling en worden er twee bijeenkomsten georganiseerd in dorpen in het landelijk gebied.

Het concept beleidskader is het antwoord op de wens van agrariërs om windenergie te kunnen winnen en de zorgen over mogelijke aantasting van het landschap en de natuur. In het document staan de mogelijkheden en de beperkingen voor de plaatsing van windturbines, en dan met name over de maximale hoogte en waar ze wel of juist niet mogen staan.

Naast de digitale peiling die binnenkort start, worden in september twee fysieke bijeenkomsten georganiseerd in de dorpen in het landelijke gebied van Alkmaar. Hier worden onder andere de uitkomsten van de peiling besproken. Meer hierover geeft de gemeente binnenkort op de speciale webpagina over dit onderwerp. Hier zijn ook het concept beleidskader en de vervolgstappen richting het definitieve beleid te vinden.

Reageren op het concept kan tot en met 20 september via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De verwachting is dat het definitieve beleidskader in het eerste kwartaal van 2024 klaar is en door de gemeenteraad wordt vastgesteld.

Wie een windturbine wil laten bouwen wordt aangeraden om de vaststelling af te wachten. Dan is niet alleen duidelijk wat wel en niet kan, er is ook geen verklaring van geen bedenkingen meer nodig van de gemeenteraad. Dit scheelt kosten voor de vergunningsaanvraag en de besluittermijn wordt maanden korter.
Pin It
Bekeken: 1321x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/