LTO Noord vreest voor de toekomst van verblijfsrecreatie nabij delen van Natuurnetwerk Nederland met lage natuurwaarden. Dat meldt Nieuwe Oogst. Volgens de belangenorganisatie voor boeren en tuinders kan het natuurbeleid van Provincie Noord-Holland er zelfs voor zorgen dat agrariërs, die een camping nodig (gaan) hebben om rond te komen, noodgedwongen moeten stoppen.

De provincie wil als voorwaarde gaan stellen dat verblijfsrecreatie, zoals een boerencamping, een meerwaarde biedt voor natuurgebieden. Ze mogen de rust, stilte en donkerte niet verstoren. Voorheen gold die voorwaarde alleen voor vogelhutten. LTO Noord afdeling West-Nederland vindt het overdreven om toegevoegde waarde voor de natuur te verlangen; zo lang de nevenactiviteit maar geen significant negatief effect heeft.

"Het verbieden van de mogelijkheid om nieuwe verblijfsaccommodaties te exploiteren en het bemoeilijken van het wijzigen van bestaande verblijfsaccommodaties maken het de ondernemers onmogelijk om hun bedrijfsvoering door te ontwikkelen", schrijft LTO Noord in een zienswijze op het ontwerp Tweede herziening Omgevingsverordening Noord-Holland.

De organisatie verwacht ook dat de provincie zichzelf in de vingers zal snijden. Agrariërs zullen geen land verkopen voor uitbreiding het Natuurnetwerk als ze ook nog plannen voor een boerencamping of iets dergelijks hebben.
Pin It
Bekeken: 2189x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/