Van Hollands Kroon, via Alkmaar, naar Castricum. Een groeiend bedrijf, ten koste van de ambtenarij. 15.000 euro. Een opstapeling van verwijten treft een Castricumse gemeentesecretaris. Zijn naam: Wim van Twuijver. "Dit is belangenverstrengeling."

Lokale verslaggeving maakte verschil in de kwestie rondom Van Twuijver. De beerput werd opengetrokken door de Castricumse blogger Rens Blom, oprichter van Nieuwsuitcastricum.nl. Hem viel op dat de vertrekkende gemeentesecrataris in Castricum een adviesbureau inschakelde voor zijn opvolging. Een adviesbureau waarvan Van Twuijver mede-vennoot was - 15.000 euro moet deze bijzondere opdracht hebben opgeleverd. Een en ander wekt toch de schijn van belangenverstrengeling, schrijft de Castricummer. De gemeente zelf gaat niet vrijuit, want die keurde de nu omstreden offerte goed. Onder meer ex-burgemeester Toon Mans zag geen been in wat nu als "belangenverstrengeling" wordt aangemerkt.

Binnen gemeentelijke organisaties in Noord-Holland blijkt het nieuws geen verbazing te wekken. Ook in Hollands Kroon, een fusiegemeente waarin behalve Anna Paulowna ook Wieringen, Wieringermeer en Niedorp zijn opgenomen, wist Van Twuijver al de nodige mensen om zich heen te verzamelen voor zijn adviesbureau. Ambtenaren liften maar wat graag mee op het verdienmodel dat Van Twuyver voorspiegelde, is het geluid. Van Twuyvers carrière is te volgen op LinkedIn. Na zijn tijd in het gemeentehuis in Anna Paulowna stapte hij over naar Alkmaar en ook daar zou hij volgens ingewijden zijn gemeentelijke carrière hebben ingezet voor zijn eigen bedrijf.

De kwestie is inmiddels landelijk nieuws. Ook de veelgelezen nieuwssite Binnenlands Bestuur pakt uit met de dubbele agenda die in Van Twuyvers aanpak vermoed wordt. Een en ander onderstreept het belang van lokale nieuwsgaring.
Pin It
Bekeken: 2186x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/