Alkmaar gaat een herstelplan maken voor de schade die is veroorzaakt door zomerstorm Poly. Verantwoordelijk wethouder Anjo van de Ven heeft toegezegd dat ze na de zomer met een plan komt.

De storm zorgde vorige maand voor gevaarlijke situaties op de weg en grote schade aan onder meer bomen. De parken waren weken niet toegankelijk en ook provinciale weg N244 werd voor een aantal dagen afgesloten. "Het was een klassieke zomerstorm, maar wel van de zwaarste categorie," vertelde weerman Jan Visser eerder aan Streekstad Centraal. "Met windsnelheden van ruim boven de honderd kilometer per uur. Dat kom je niet vaak tegen in ons land."

Tekst gaat verder onder de foto.

Storm Poly zorgde voor grote schade. Zo ook in de Alkmaarse Mahlerstraat. (Beeld: Nico Langenberg)


De weerman van onder meer Radio NL, NH en Buienradar uitte in gesprek met ons al zijn zorgen over de gevolgen van de storm. "De impact is heel groot, omdat het de afgelopen weken had geregend en de bomen volop in blad staan. Bomen zijn omgewaaid of zelfs gescheurd. De vraag is of de bomen die nog staan niet te veel beschadigd zijn."

De precieze datum waarop wethouder Van de Ven met het plan komt is niet bekend. Ook is nog niet duidelijk hoeveel geld nodig is om de Alkmaarse natuur te herstellen.
Pin It
Bekeken: 1243x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/