De politie heeft de afgelopen maand tientallen boetes uitgeschreven op de Vondelstraat in Alkmaar. De politie voerde een extra controle uit om weggebruikers bewuster te maken van gevaarlijk rijgedrag.

In totaal gaat het om 62 boetes, waarvan 41 voor te hard rijden. Ook werden onder meer acht bonnen uitgedeeld voor het vasthouden van een mobiele telefoon en acht voor een opgevoerde brom- of snorfiets. Team Verkeer van de politie houdt regelmatig extra controles op plekken waar in verhouding veel ongelukken gebeuren . Vorige maand nog raakte een voetganger ernstig gewond bij een aanrijding op de Vondelstraat. De 64-jarige Alkmaarder zou zijn overgestoken ter hoogte van de Oosterhout, waarna hij werd geschept. De man overleed een dag later in het ziekenhuis.

Tekst gaat verder onder de foto.

Op sociale media werd met afschuw gereageerd op het dodelijke ongeval.


En zo vielen er afgelopen anderhalf jaar vier dodelijke slachtoffers bij aanrijdingen op de Alkmaarse Vondelstraat. Het Openbaar Ministerie (OM) liet dit jaar een tijdelijke flexflitspaal plaatsen. "De Vondelstraat is echt een risicolocatie", vertelde een woordvoerder in februari aan Alkmaar Centraal. De flexflitser is het nieuwste wapen van het OM. De paal is een meer flexibele vorm van snelheidshandhaving. Zo blijft de flitser ongeveer twee maanden op dezelfde plek staan. Op deze manier heeft de paal van maart tot en met mei bijna 1.750 hardrijders geregistreerd en bekeurd op de Vondelstraat. In totaal kon 92.264 euro aan boetes worden uitgeschreven.

Maar volgens de woordvoerder van het OM geven de cijfers geen volledig beeld over hoe gevaarlijk de straat zou zijn. "Het ligt er maar aan hoeveel mensen langs zo'n flitspaal rijden. Als er relatief veel mensen voorbijgaan, is er procentueel gezien minder bekeurd." Op dit moment staat de flexflitser op de N242 tussen Alkmaar en Heerhugowaard. Over een paar maanden verhuist de paal weer richting de Vondelstraat. "We hebben allemaal weleens haast, maar hard rijden kan echt voor grote problemen zorgen. Door deze flitser in te zetten hopen we dat mensen bewust worden van dit risico."

Tekst gaat verder onder de foto.

Aan het eind van dit jaar willen OM en politie ongeveer 55 flitsers geplaatst hebben.


Kortom: het OM wil de komende tijd nog volop gaan inzetten op de Alkmaarse straat. Ondertussen zet ook de gemeente zich in voor een veiligere Vondelstraat. "Na een dodelijk ongeval voelt het college zich genoodzaakt om op korte termijn veiligheidsmaatregelen te nemen", schreven wij vorige maand in een artikel. De belangrijkste aanpassing is de verlenging van de 30 km/u zone met honderden meters. Wethouder Christiaan Peetoom: "Richting het centrum gaat de zone nu in bij de oversteekplaats naast supermarkt Spar. Die willen we naar voren halen tot de kruising met de Hooftstraat. Daar komt dan ook een verkeersdrempel."

Maar zo benadrukt de wethouder Verkeer: de aanpassingen worden niet morgen uitgevoerd. Er zal namelijk een plan moeten komen waarbij de samenwerking wordt gezocht met de politie. Vervolgens gaat de gemeenteraad het plan bespreken. Oftewel: de komende tijd veranderd nog niks aan de Alkmaarse Vondelstraat. Al worden de plannen langzaamaan wel concreter.
Pin It
Bekeken: 2127x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/