Hij is nog niet thuis geweest. Zondag reed Jonas Vingegaard zegevierend de Champs-Élysées in Parijs over en de dag erna zette hij Boxmeer op zijn kop en won daar de Profronde. Dinsdagochtend bezocht de tweevoudig Tourwinnaar een feestje bij kledingleverancier AGU in Alkmaar. De elite onder sporters moeten vooral na grote toernooien plichtmatig langs gelegenheden en wordt dan nog wel eens geleefd, maar Vingegaard leek het oprecht naar zijn zin te hebben.

Het feest voor Jonas Vingegaard, zijn gevolg, en de medewerkers en hun aanhang was mooi aangekleed maar ook strak geprogrammeerd, want daarna moest de winnaar van het Geel weer door. Met onder andere een goudgele loper en gele rookfakkels - die wellicht wat meer effect hadden dan bedoeld - werd Vingegaard als een grote held binnengehaald. Wat schuchter lachend werd hij binnen op een podium nog eens met luid applaus ontvangen. (tekst loopt door onder foto)

AGU-medewerkers heffen het glas voor Jonas Vingegaard (foto: Alkmaar Centraal / Youri Hoeben)


De nu toch wat nerveuze AGU-sponsormanager Pascal Vergeer nam het woord. "Heel leuk dat je hier bent, en we zijn erg trots dat je hier vandaag bent. En namens AGU een warm welkom met je familie." Vader en moeder Vingegaard ouders waren aanwezig. Vrouw en dochter zouden ook komen, maar dochterlief sliep nog toen de profrenner op pad moest. "Dit jaar liet je opnieuw een droom waarheid worden door weer de Tour de France te winnen. Het was heel speciaal om je te zien op de tijdrit. Het was ongelofelijk. We dachten dat het een dag zou worden met misschien wat seconden, maar je maakte een verschil van minuten. We waren met zijn allen aan het schreeuwen toen Wout (van Aert, red.) de leiding nam en dachten 'hij zal winnen en dan hopelijk heeft Jonas dezelfde tijd', maar je overklaste iedereen." De directeur had ook lovende woorden voor het hele Team Jumbo-Visma en zei dat de prestaties de AGU-familie stimuleren om door te ontwikkelen.

Je zou verwachten dat Vingegaard redelijk gaar is, maar dat viel erg mee. "Ik voel me goed, een beetje moe na het criterium gisteren. Het was een beetje laat, maar ja, alles goed. Ik ben blij om hier te zijn en het is een plezier om iedereen van AGU te zien en om te zien hoe het hier is." Humoristisch werd de Tourwinnaar bekritiseerd dat hij maar weinig in AGU-kleding te zien was. "Ik had graag in AGU-shirts gereden, zeker in de tijdrit want dan zou ik nóg sneller zijn geweest." Gejoel van alle medewerkers. "Maar ja, als je de leider bent dan moet je nou eenmaal het gele shirt dragen, helaas." (tekst loopt door onder foto)

Burgemeester Schouten poseert graag met Vingegaard om haar sportieve familie in te kunnen wrijven dat zij de Tourwinnaar mocht ontmoeten (foto: Alkmaar Centraal / Youri Hoeben)


"Als ik dit jaar niet had gewonnen, dan zou ik nog steeds blij geweest zijn met vorig jaar. Om het nog een keer te doen is maar moeilijk te bevatten." Volgend jaar gaat Vingegaard het weer proberen, maar voor dit jaar staat nog de Vuelta op het programma. Hij bekende dat hij ooit heel nerveus was voor belangrijke  wedstrijden en dat het hem in de weg zat. Hij besloot zichzelf af te leiden tot het zo ver was, en dat hielp. Gaandeweg ging hij beter presteren en dat zorgde telkens weer voor meer zelfvertrouwen. Vertrouwen in jezelf hebben is dan ook wat hij zijn jonge zelf op het hart zou drukken. Voor de jeugd in de zaal had hij dezelfde aanmoediging. Na de vragen en antwoorden kreeg Vingegaard wat AGU-cadeaus, en gaf  hij op zijn beurt een Gele Trui. (tekst loopt door onder foto)

De jeugd mocht ook een aantal vragen aan Jonas Vingegaard stellen (foto: Alkmaar Centraal / Youri Hoeben)


Burgemeester Anja Schouten was ook van de partij. Ze vertelde met enig genoegen dat zij en haar familie fanatiek sport volgen en dat ze stikjaloers waren. Ook zij kwam met cadeaus: een hele AlkmaarsGoud kaas op een kaasplank en een Waagtoren-beeldje. Nadat het hele evenement voorbij was, liet ze trots zien dat ze een getekende Gele Trui had gekregen. Na een aantal vragen en antwoorden met de aanwezige jeugd en een fotosessie moest Jonas Vingegaard snel door naar een volgend evenement.
Pin It
Bekeken: 3056x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/