Liefhebbers van het Alkmaarse stadsstrand hebben het op dit moment misschien even zwaar, want strandweer is het niet. Maar er zullen nog vele zomers komen om dat te herkansen. De gemeente Alkmaar wil het stadsstrand namelijk graag behouden, in elk geval tot en met 2026. Het college is van plan de nu geldende bruikleenovereenkomst om te zetten in een huurcontract.

Dat en meer blijkt uit een reactie van het Alkmaarse College. In februari vroeg de gemeenteraad naar de stand van zaken en sprak de raad de wens uit dat het Stadsstrand te behouden. De raad wilde dat de vergunning werd verlengd tot in elk geval 2027, de periode van werkzaamheden op en om de Noorderkade en het Ringersgebied. Verder wilde de raad met Stadsstrand De Kade in gesprek over de toekomst, die na 2027 open ligt.

Het College wil net als de raad graag dat het stadsstrand blijft. "Er zijn ons inziens voldoende argumenten om het huidige stadsstrand op deze plek met deze exploitant tijdelijk tot september 2026 te continueren", schrijft het College aan de raad. Om dat mogelijk te maken wordt de huidige bruikleenovereenkomst omgezet in een huurovereenkomst.

En dat is goed nieuws voor wie graag aan het stadsstrand geniet van het zand, van de ligstoelen en als het even mee zit van het zonnetje. Ook na 2026 heeft stadsstrand De Kade goede papieren: "Eind dit jaar komen wij met een voorstel voor de definitieve invulling van een horecapaviljoen", schrijft het College, "mogelijk in de vorm van een stadsstrand, op deze plek." En dan kan ook de huidige uitbater zich natuurlijk weer inschrijven.
Pin It
Bekeken: 1415x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/