Groot nieuws vrijdagochtend op basisschool DURF! in Alkmaar. Onderwijswethouder Jasper Nieuwenhuizen kwam naar de school aan de Tochtwaard om te vertellen dat Malaika Mughal Uribe de nieuwe kinderburgemeester van Alkmaar wordt. Donderdag 28 september zal ze worden geïnstalleerd door burgemeester Anja Schouten.

"Malaika is het komende schooljaar het gezicht én de stem van de kinderen van Alkmaar", laat wethouder Jasper Nieuwenhuizen verheugd weten. "Het wordt een leuk en leerzaam jaar voor haar waarin ze veel gaat beleven. Dit varieert van gesprekken over zaken die voor kinderen belangrijk zijn tot het samen bijwonen van officiële bijeenkomsten en evenementen. Mijn collega’s en ik kijken uit naar onze samenwerking, welkom Malaika."

In juni startte gemeente Alkmaar zoektocht naar de nieuwe kinderburgemeester. Kinderen die naar groep 8 over gingen konden een vlog insturen met daarin een verhaaltje over zichzelf, waarom ze graag kinderburgemeester wilden worden en een slogan of motto. De jury kreeg mooie inzending te zien en vond het net als de afgelopen jaren lastig om een keuze te maken. De 10-jarige Malaika won uiteindelijk door haar gedrevenheid en enthousiasme, en door haar motto: 'Samen strijden voor een cyberveilige en pestvrije wereld'.

Malaika neemt het stokje over van Miya Scheltinga, die op haar beurt de allereerste Alkmaarse kinderburgemeester Livia Balder opvolgde. De installatie en overdracht van de ambtsketen vindt plaats tijdens de raadsvergadering op donderdag 28 september. De ceremonie is openbaar en ook via Streekstad Centraal live te volgen. (foto: Jan Jong)
Pin It
Bekeken: 1054x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/