De Alkmaarse CDA-fractie heeft een nieuwe fractievoorzitter: Simon Ruiter. Dat heeft de partij bekend gemaakt. Met Ruiter is er een vervanger gevonden voor Gosse Postma, die vorige week overstapte naar BAS. Ruiter was bij de gemeenteraadsverkiezingen de nummer twee op de CDA-lijst.

De vorige fractievoorzitter, Gosse Postma, liet vorige week weten zich niet meer te kunnen vinden in de landelijke lijn van het CDA. Om die reden stapte Postma over naar BAS, de partij van Ben Bijl. Alkmaar Centraal sprak uitgebreid met beide politici, in dat gesprek lichtte Postma zijn keuze verder toe. Hij vond onder meer dat het CDA in de landelijke politiek de boeren in de steek liet.

Simon Ruiter is in het dagelijks leven boer en staat erom bekend de belangen van het platteland te behartigen. Alkmaar is immers niet alleen een stedelijke gemeente, er is veel agrarisch gebied. "Koester de dorpskernen", schrijft hij op de CDA-site. Met daar dus nu zijn nieuwe titel boven: fractievoorzitter.
Pin It
Bekeken: 1432x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/