De buurtcamping die dit weekend in park Oosterhout in Alkmaar georganiseerd zou worden, gaat niet door. Het park is afgesloten vanwege gevaar door loshangende takken. De organisatoren zijn verslagen, maar staan achter het besluit van de gemeente.

De buurtcamping in Alkmaar zou eigenlijk vrijdagmiddag openen, maar storm Poly gooit roet in het eten. Dat schrijft mediapartner NH. Iemand van Stadwerk072 kwam organisator Jaap van der Meulen, die al vroeg in het Oosterpark was, vertellen dat ze het beter kunnen afblazen. De gemeente hakte later vanmorgen de knoop door. "Helaas", zegt Jaap teleurgesteld. "Ik kan ze niet anders dan gelijk geven dat er nog teveel loshangende takken zijn. Gezien de veiligheid van de kinderen snap ik het heel erg goed."

De buurtcamping is een initiatief waarbij bewoners een weekendje 'weg' kunnen in hun eigen buurt. Er worden activiteiten georganiseerd en de bewoners kunnen samen eten. "Voor Alkmaar zou het de eerste zijn", legt organisator Diederik Dorbeck uit. "De buurtcampings zijn met name opgericht voor de mensen met een kleine beurs, die niet op vakantie kunnen. Het is niet alleen voor mensen met een kleine beurs, iedereen mag meedoen." Die mix maakt het volgens Diederik juist zo bijzonder.

In Oosterhout zouden dit weekend zo'n twintig tenten komen staan. Het veldje waar de tenten zouden komen, lijkt aardig schoon, maar daaromheen liggen nog veel omgevallen bomen en afgerukte takken. Het park is sinds de storm afgesloten voor publiek. Het voelt daarom voor de organisatie op dit moment ook niet goed om de buurtcamping door te laten gaan. Diederik vindt het jammer. "We hebben er maanden aan voorbereiding op zitten, maar veiligheid voor de kinderen en ouders staat voorop."

Hoewel er op dat veldje dus weinig gevaar dreigt, voorziet de organisatie dat mensen rondom de activiteiten toch het park in gaan. "Er zijn ook extra dagbezoekers uit de buurt die naar ons toekomen", legt Diederik uit. "Het heeft een aantrekkende werking." Hij vertelt dat de buurtcamping hoe dan ook op een ander moment door kan gaan. "De plannen liggen klaar, dus we kunnen hem verplaatsen." Wanneer weet de organisatie nog niet, maar ze zien het het liefst zo snel mogelijk gebeuren. "Het draaiboek ligt er, de spullen zijn er. We de gasten gaan afbellen en de artiesten omboeken."
Pin It
Bekeken: 1554x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/