Stadswerk072 was donderdag nog volop in de weer om al het groen was losgerukt door storm Poly ter verwijderen. Alle spoedmeldingen waren woensdag afgehandeld, maar er was nog meer dan genoeg te doen. Parken zijn nog gesloten vanwege het risico op vallende takken. Wie loshangende takken ziet, wordt gevraagd om melding te doen.

Groenwerkers van Stadswerk072 moesten woensdag van hot naar haar om 'brandjes te blussen'. Ze hadden zich strategisch verdeeld over de gemeente, maar de telefoon stond roodgloeiend. De gevaarlijkste en meest hinderlijke situaties werden aangepakt, onder andere met twee mobiele kranen en twee telekranen. Bomen werden in stukken gezaagd en aan de kant gelegd, om pas later te worden opgehaald.

"Vandaag zijn we begonnen met het opruimen van bomen en grote takken die op veilige plekken lagen, zoals fietspaden waar fietsers nog door konden", laat Stadswerk weten. Zo werden fietsers op het Achtergeest verrast door een boom midden op het pad, maar ze konden met een S-bocht via de berm wel langs. "Daarna richten we ons op het verwijderen van andere losliggende takken en bladeren."

"Onze Stadswerk072 en RegioGroen Alkmaar collega's zetten zich de komende weken extra in om zo snel mogelijk alle takken en bomen op te ruimen. Dit betekent dat onze reguliere werkzaamheden iets worden uitgesteld, omdat we alle handen nodig hebben om onze stad snel weer op te ruimen. We vragen jullie begrip hiervoor." Ze kunnen daar dan ook best nog wel wat hulp bij gebruiken. Door heel de gemeente liggen paden en wegen bezaaid met takken, takjes en bladeren. "Veeg bijvoorbeeld je eigen stoep schoon. Leg takken op een centrale vrije plek waar een vrachtwagen met kraan bij kan (niet tussen lantaarnpalen, bomen, etc.). Onze collega's komen ze ophalen."

"Bedankt voor alle lieve woorden en waardering!", vervolgt Stadswerk. "Het is een enorme inzet van verschillende teams en hulpverleners om de situatie na de storm weer onder controle te krijgen. Samen doen we ons best om de stad en de regio weer draaiende te krijgen. We zijn trots op ons team en alle anderen die hebben bijgedragen aan het herstel. Bedankt voor jullie steun dat betekent veel voor ons!"

Meldingen over onveilige situaties door takken kunnen gemaakt via de Stadswerk072 app en stadswerk072.nl/melding-maken. (foto: gemeente Alkmaar)
Pin It
Bekeken: 1875x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/