Sam van Etten uit Schermerhorn en zijn team van STZ Zundert hebben SIS Schoonmaak toch niet van titelprolongatie in de Eredivisie driebanden kunnen weerhouden. STZ Zundert verloor de beslissende derde wedstrijd met 6-2, waardoor SIS opnieuw Nederlands kampioen werd.

STZ Zundert, dat zich verrassend had geplaatst voor de finale, had na twee wedstrijden op vrijdag en zaterdagmiddag de beste papieren. Sam van Etten en zijn teammaten Roland Forthomme, Thorsten Frings en Rick van Beers, verloren de eerste wedstrijd tegen SIS weliswaar met 5-3, maar wonnen de tweede wedstrijd met 6-2. Een gelijkspel in de derde ronde was daarom voldoende voor overname van de titel.

Nadat remises van Frings en Van Beers was het aan kopman Roland Forthomme en Sam van Etten om de titel binnen te slepen. Eenmaal winst was voldoende. Vooral van Forthomme werd veel verwacht. Hij had in de eerste twee wedstrijden SIS-kopman en oud-wereldkampioen Eddy Merckx verslagen. In de finaleronde kwam hij er echter niet aan te pas. Sam van Etten was de laatste hoop. Hij moest het weer opnemen tegen Raimond Burgman, door wie hij al enkele jaren wordt getraind.

De Schermerhorner had de eerste twee wedstrijden tegen Burgman verloren. Vrijdag maakte Van Etten een bliksemstart met 21 punten in vier beurten, maar dat was niet voldoende. "Ik startte super. Dit had ik nog nooit meegemaakt. Maar Burgman verdedigde sterk, ik wist kleine kansjes niet te verzilveren en verlies uiteindelijk toch nog met ruim verschil", aldus Van Etten. Zaterdagmiddag ging hij vervolgens met 11-40 ten onder. "Het was eigenlijk een kopie van het tweede deel van de eerste wedstrijd. Ik werd door Burgman gesloopt."

In de beslissende ronde op zaterdagavond leek Van Etten bekomen van de schrik. Bij de break leidde hij zelfs met 20-18, maar na de pauze sprokkelde de sluwe Burgman de puntjes bij elkaar en ging erop en erover naar een eindstand van 25-40. Van Etten: "Burgman speelde goed en ik kreeg ze er weer niet op. Heel frustrerend. Ik ben heel teleurgesteld, maar tegelijkertijd heel blij met mijn teamgenoten. We hebben het SIS onwijs moeilijk gemaakt en toch een mooie tweede plaats behaald waarop we trots kunnen zijn." (archieffoto: Paul Berkelmans)
Pin It
Bekeken: 1335x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/