Dit weekend is het vaderdag. In het Stedelijk Museum Alkmaar zal die dag niet ongemerkt voorbijgaan. Snorren, flauwe 'dad jokes' en vaders in alle soorten en maten zullen dan in het stadsmuseum de sfeer bepalen. Want wie zich papa voelt, mag op zondag 18 juni gratis naar binnen. Maar dan wel met een snor.

"We delen die plaksnorren uit aan alle vaderfiguren", legt Aafke van Tent Beeking van het Stedelijk Museum uit in gesprek met Alkmaar Centraal. "En dan bedoelen we dus: iedereen die zich vader voelt. Of opa. Dat maakt eigenlijk niet uit. Kinderen kunnen die snor zelf ook opplakken." Moeders, oma's, tantes: die zijn net zo goed welkom. Het museum verwacht dat het een vrolijke boel wordt met Vaderdag. Inclusief knutseltafel.

Gratis naar het museum kunnen gaan, dat is extra fijn voor wie kinderen heeft. Want een bui ligt nou eenmaal op de loer. "Kinderen hebben wel een kortere spanningsboog', weet Van Tent Beeking. "Dan is het lekker als je weg kunt als het klaar is." Wie betaalt zal toch geneigd zijn om langer te blijven dan achteraf bezien leuk is. Grátis naar het museum is zo bekeken een perfect Vaderdagscadeau.

En dat tegelijk met de goedbezochte Van Gogh-expositie. "Ja, die expositie weten mensen ook goed te vinden, dus het wordt lekker druk", zegt Van Tent Beeking. "Maar dat willen we juist graag. We willen echt de drempel verlagen." Want de kunst in het Stedelijk Museum, die is er voor iedereen. En op Vaderdag is die kunst er dus zeker ook voor vaders en hun kroost.
Pin It
Bekeken: 1473x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/