Eind juni strijkt de International Tennis Federation weer neer in Alkmaar. Voor liefhebbers van de tennissport de ideale gelegenheid om de toppers van de toekomst aan het werk te zien. "Wat deelnemers elk jaar weer verbaast is hoe gezellig het in Alkmaar is."

Aan het woord is Bas Zevenbergen, persvoorlichter van ITF Alkmaar. "Dit is een rondtrekkend wereldwijd circus", legt hij uit aan Alkmaar Centraal. "Dus Alkmaar is één van de locaties." Maar misschien wel de gezelligste, want op het evenement komen elke dag honderden toeschouwers af. "Dat zijn die spelers eigenlijk niet gewend, op sommige speellocaties staat er anderhalve man en een paardenkop." Daarin springt Alkmaar er dus wel uit. Al 26 jaar is het sportevenement thuis in de regio.

De tennissers die in de International Tennis Federation spelen zijn spelers van hoog niveau. "Je hebt het over de top 300-400 van de wereld", vertelt Zevenbergen. "Dat is natuurlijk niet de top 100, maar het is nog steeds heel aardig. Wat je hier ziet spelen is de aanstormende jeugd." Het kan snel gaan, weet Zevenbergen. Soms zijn deze tennissers binnen een jaar of twee al toegetreden tot de top 100. "Het ITF is de springplank voor internationaal succes."

De aantrekking voor bezoekers zit dan ook in het kijkje in de nabije toekomst dat het ITF biedt. "Het is echt toptennis", verzekert Zevenbergen. En daarnaast is het Alkmaarse ITF ook gewoon een gezellig meerdaags evenement vol ontmoetingen. "Voor bezoekers is het helemaal ideaal. Alle toeters en bellen zijn aanwezig."

De ITF Alkmaar gaat van start op zondag 25 juni en duurt tot zondag 2 juli. De locatie is het terrein van Tennisclub Alkmaar aan de Terborchlaan. Toegang is gratis, iedereen is welkom. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op de website van ITF Alkmaar.
Pin It
Bekeken: 2608x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/