De komende jaren moet Alkmaar flink gaan groeien. Als de plannen allemaal doorgaan krijgt Alkmaar er zo'n 30.000 inwoners bij. Die moeten gaan wonen in moderne appartementenblokken langs het Noordhollandsch Kanaal en hun aanwezigheid zal de stad veranderen. Dat zijn thema's die het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) onder de aandacht brengt tijdens de aankomende Week van de Architectuur, met een expositie en een symposium in De Vest.

"De insteek is niet zozeer: is het mooi of lelijk, maar veel meer: wat vinden gebruikers?" Aan het woord is Ed Diepenmaat, voorzitter van AIA en als vroeger hoofd Ruimtelijke Ordening van de gemeente. Alkmaar Centraal sprak met hem over de tentoonstelling over de bouwplannen, die vrijdag 16 juni opent in theater De Vest, en over de 'Inspiratiebijeenkomst' die vrijdagmiddag 23 juni plaatsvindt in datzelfde theater. Voor AIA is De Vest bekend terrein, want het informatiecentrum organiseert daar regelmatig lezingen over architectuur.

"30.000 mensen komen er straks bij, wij stellen de vraag: hoe moet dat dan? Tijdens dat symposium komen verschillende deskundigen aan het woord", legt Diepenmaat uit. "Dus iemand van de fietsersbond, iemand van het theater, iemand die kijkt naar de belangen van bewoners. Hoe kijken zij vanuit hun idee tegen die projecten aan?"

In de week die aan de Inspiratiebijeenkomst van vrijdag 23 juni voorafgaat kunnen geΓ―nteresseerden vast een kijkje nemen in de foyer van De Vest. Daar is dan de tentoonstelling van projecten te zien. "Dat zijn hele grote dingen", weet Diepenmaat. "Dus echt de moeite waard om even te bekijken." Bezoekers krijgen zo een goede indruk van wat er allemaal staat te gebeuren langs het Noordhollandsch Kanaal.

"De expositie laat het gewoon zien, we geven geen mening mee", legt Diepenmaat uit. Die mening mogen de bezoekers zelf vormen. Tijdens de Informatiebijeenkomst is er gelegenheid tot discussie en kunnen er ook vragen worden gesteld aan deskundigen.

De expositie wordt vrijdag 16 juni om 15:30 geopend. Daarna is de expositie tijdens de reguliere openingstijden van TAQA Theater De Vest te bezoeken tot en met zondag 25 juni. De informatiebijeenkomst, met paneldiscussie, vindt plaats op vrijdagmiddag 23 juni van 14:00 tot 17:00 in de Pleinzaal van De Vest. Entree van zowel de tentoonstelling als de informatiebijeenkomst is gratis.
Pin It
Bekeken: 12412x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/