Het AFAS Stadion is het meest toegankelijke stadion van alle Nederlandse betaaldvoetbalclubs. Uit onderzoek van vergelijkingssite Beslist.nl blijkt dat de Alkmaarse voetbalarena zich vooral onderscheidt met extra mogelijkheden voor supporters die blind of slechthorend zijn. Zo biedt de club audiocommentaar aan en zijn er speciale tarieven voor verzorgers.

Even naar de supermarkt of bijvoorbeeld een museum bezoeken. Voor veel mensen is het een fluitje van een cent, maar voor mensen met een lichamelijke beperking is het vaak toch een mijl op zeven. Ze kunnen bijvoorbeeld minder goed lopen, hebben veel last van spierkrampen of horen slechter. Vergelijkingssite Beslist.nl zocht uit welke voetbalstadions het meest toegankelijk zijn. Het Alkmaarse AFAS Stadion komt met rapportcijfer 9,4 als beste uit de bus. "We hebben in het onderzoek verschillende faciliteiten in en om de stadions geïnventariseerd", legt een woordvoerster van de vergelijkssite uit. "Denk daarbij aan toegankelijke entrees, gehandicaptentoiletten, rolstoelplekken en geluidscommentaar." Op de tweede plaats staat het stadion van FC Emmen met een 8,3. Het brons is voor NEC met een 7,7.

Toch is er volgens Beslist.nl ook werk aan de winkel in de Nederlandse betaaldvoetbalstadions. Het Koning Willem II Stadion in Tilburg staat met een 5,3 onderaan het rechterrijtje. Maar: zelfs de minst toegankelijke ploegen zijn nog steeds zeer toegankelijk voor fans met mobiliteitsproblemen, stelt de zegsvrouw. "Vrijwel alle stadions hebben een toegankelijke entree voor rolstoelen of gehandicaptenparkeerplaatsen nabij."
Pin It
Bekeken: 9018x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/