Trefpunt No Limit in de Alkmaarse wijk Overdie verzet zich tegen de dreigende sluiting en krijgt veel steun vanuit de omgeving. Dat blijkt wel uit een petitie die door de bewonerscommissie van de Zonkantflat werd opgezet. Marja en L’Houcine, beter bekend als Aussie, laten weten hier massaal gebruik van wordt gemaakt: "De online teller staat bijna op 400 handtekeningen en ook in het Trefpunt hebben wij al honderden handtekeningen verzameld."

Het sport- en ontmoetingscentrum bestaat inmiddels tien jaar, maar zal moeten sluiten omdat de subsidiekraan op 1 januari wordt dichtgedraaid. Gemeente Alkmaar heeft besloten meer in te zetten op professionele wijkvoorzieningen, zoals bij de 'huiskamer' in Sportcomplex Oosterhout. Aussie en Marja dienden een bezwaar in, waar ze op 14 juni uitspraak over zullen krijgen. Gaat de gemeente niet om, dan stoppen Aussie en Marja er op 1 oktober mee.

"Het jongerenwerk is sinds 2021 anders georganiseerd. In heel de gemeente zijn jongerenwerkers en coaches aan het werk, gelinkt aan organisaties zoals Link, Straatgeluid en De Hoofdtrainer", verklaarde de gemeente eerder. Maar met name voor veel jeugd in Overdie is No Limit een belangrijke plek om te sporten, samen te komen en een luisterend oor te krijgen. Bovendien heeft het Trefpunt connecties met andere organisaties, en helpt het onder ander om overlast tijdens Oud en Nieuw te beperken. Vandaar ook de petitie, die op 4 mei werd opgezet en waar vooral in de eerste week veel respons op was.

Of het nog uitmaakt dat er een nieuw gemeentebestuur aan het roer staat, is nog even de vraag.
Pin It
Bekeken: 1666x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/