Zwemmers krijgen de kans om een parcours af te leggen in de Hoornsevaart van Alkmaar. Zondag 11 juni zal de 'Hoornse Vaart Open Water Swim' daar plaatsvinden, met als decor de historische windmolens langs het kanaal. Het parcours wordt tussen twee boeien op 250 meter afstand uitgezet. De zwemmers hebben de keuze om drie of zes ronden te zwemmen.

De Open Water Swim wordt weer georganiseerd door Alkmaar Sport. Dit is dus niet de eerste keer dat dit evenement plaatsvindt. "In 2019 hebben we een soortgelijke activiteit georganiseerd en dit bleek destijds een groot succes te zijn. Mede door het coronavirus konden we het de afgelopen jaren niet organiseren. Ik ben blij dat we dit spectaculaire zwemevenement aan kunnen bieden en het zal nog groter worden dan de vorige editie", geeft Marcel Ruitenberg van Zwembad Hoornse Vaart aan.

Tijdens de zwemtocht is er een DJ aanwezig die langs het parcours voor de nodige sfeer zorgt. Of het al warm genoeg is voor het buitenzwemmen hoeven de deelnemers zich volgens Marcel geen zorgen over te maken. "Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier meet de waterkwaliteit en temperatuur, zodat we de veiligheid van de zwemmers kunnen garanderen." Onder de 16 graden is ook een wetsuit verplicht, deze zijn te koop of te huur tijdens het evenement.

Marcel Stroet, voormalig nationaal open water zwemmer is ook betrokken bij het evenement, voor de nodige kennis en ervaring bij de sport.

Deelnemers kunnen een MyLaps chip leen voor tijdregistratie. De Open Water Swim is voor jong en oud, alleen mag een zwemdiploma niet ontbreken. Het sportieve uurtje duurt van 12:00 tot 13:00 uur en bedraagt 17,50 euro. Er is maar plaats voor 100 deelnemers, geΓ―nteresseerden moeten er dus snel bij zijn. Inschrijven kan via de website van zwembad Hoornse Vaart. (foto: Pexels / Gregorio Dorta Martin)
Pin It
Bekeken: 1315x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/