De RAADHUIS Pinksteren in Oudorp is op rolletjes verlopen. Letterlijk, want behalve gerend werd er vrijdagavond 26 mei ook gerold tijdens de voorjaarsklassieker. Het onderdeel 'FunRUN', voor deelnemers die anders niet hadden kunnen starten, was dit jaar een nieuwigheid. Vertrouwd was de gezelligheid. "Iedereen heeft ontzettend genoten."

Na een nat en grijs voorjaar was het gisteren zonovergoten en dat maakte Pinksterun extra feestelijk. Maar het was zeker niet alleen de zon die straalde, de 650 deelnemers waren ook terecht trots op hun prestaties. "Samen met RAADHUIS kijken we terug op een geslaagd evenement," laat Marlou Zuurbier van Alkmaar Sport weten aan Alkmaar Centraal.

Nieuw was de FunRUN voor niet-hardlopers, bijvoorbeeld mensen met een beperking of mensen die als supporter net wat extra's wilden geven. "Elk jaar zoeken we weer naar nieuwe mogelijkheden en naast het wandelen, de business teams en het kinderaanbod hebben we dit jaar ook de FunRUN aan het programma kunnen toevoegen," legt Zuurbier uit. "Samen met Sport-Z stonden er rolstoelen, hardloopmaatjes en zelfs een bolderkar aan de start om de deelnemers veilig te laten finishen."

De serieuze renners gingen natuurlijk wél voor het klassement. Bij de 5km was Mei-Ling Man de snelste vrouw en Remy Levert de snelste man. Bij de 10km was Lesley Klaassen de snelste vrouw en Joffre Hooijschuur de snelste man. Andere tijden zijn te bekijken op de website van het evenement.
Pin It
Bekeken: 1502x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/