"Dit is absoluut onze bestseller", vertelt Thomas Philip Acid terwijl hij 'Legends en Lattes' uit de boekenkast trekt. Het boek gaat over twee vrouwelijke aardwezens die besluiten barista te worden. "Vanuit het hele land komen ze hierheen om die te kopen". De Queer Boekenkast in Alkmaar is nu ruim twee maanden open en het is de enige boekwinkel in Nederland die is gespecialiseerd in queer boeken.

Het is Pride week in Alkmaar. Een uitstekende gelegenheid om eens een kijkje te nemen in de nieuwe boekenwinkel aan de Laat, dacht mediapartner NH Nieuws. In De Queer Boekenkast zijn allerlei soorten boeken te vinden die te maken hebben met LHBTQIA+. Thomas: "We hebben natuurlijk heel veel zelfhulpboeken voor jongeren die bijvoorbeeld worstelen met hun identiteit, maar we hebben ook luchtigere boeken."

"Er is echt behoefte aan representatie", constateert de boekenhandelaar. Want hoewel er best veel inclusieve boeken zijn, is de keuze in een gewone boekwinkel volgens Thomas vaak beperkt. "Ik heb inmiddels een aardige verzameling kinderboeken die alleen gericht zijn op inclusie en diversiteit. Er valt bij mij wat te kiezen en klanten voelen zich hier veilig. Het gaat boven verwachting goed."

In een hoekje van de boekhandel is een speciaal plekje ingericht voor Valentijn Ringelberg. Hij overleed eind maart op slechts 32-jarige leeftijd en was niet alleen de verloofde van Thomas maar ook mede-eigenaar van De Queer Boekenkast. "Dat is nog steeds erg zwaar maar gelukkig sta ik er niet alleen voor; ik krijg veel hulp van vrijwilligers en van mijn moeder. Valentijn was heel trots op de winkel. Ook voor hem ga ik door. De winkel is ook een soort herinnering aan hem."

Nu de Alkmaar Pride zijn hoogtepunt bereikt, verwacht Thomas wel wat extra drukte in zijn winkel. "We zijn elke dag geopend. Veel locals uit de community komen even langswippen en dat is erg gezellig. Deze week is voor ons ook erg belangrijk, het gaat om zichtbaarheid. Bij ons hangt de regenboogvlag ook elke dag uit."
Pin It
Bekeken: 1979x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/