In het onderzoek naar de gewelddadigheden in het AZ-stadion op Hemelvaartsdag tijdens en na de wedstrijd tegen West Ham United worden komende dinsdag nieuwe beelden van relschoppers getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht. Deze beelden zullen ook op de website van de politie worden gezet. De politie roept daders die zich nog niet hebben gemeld om dat vóór maandag 13:00 uur alsnog te doen.

Een groot deel van de daders droeg tijdens de rellen gezichtsbedekking, zoals mondkapjes en bivakmutsen. Er wordt nu samengewerkt met medewerkers van de KNVB-taskforce om beelden van hen te vinden waarop ze hun gezicht nog niet hebben verhuld. "Die beelden zullen worden gedeeld met het publiek. Het zich onherkenbaar verschuilen in een grote groep mag niet lonen", aldus de politie.

Echte supporters en spelers van AZ schamen zich voor het gedrag van de verdachten, blijkt volgens de politie uit reacties. Bovendien hangt de club een straf van de UEFA boven het hoofd. "Om te laten zien dat sportiviteit hoogtij viert in Alkmaar kunt u nog steeds gegevens van verdachten met de politie delen. Mocht je zelf betrokken zijn geweest bij de gewelddadigheden: je kunt je nog steeds melden bij de politie. Neem daarvoor contact op via 0900-8844 of gebruik het tipformulier voor maandag 29 mei 13:00 uur."


Donderdag zijn vijf verdachten voorgeleid bij de rechter-commissaris en zij zijn allen in bewaring gesteld.

Vrijdag zijn negen verdachten voorgeleid en van hen blijven vier verdachten in hechtenis. De andere vijf zijn vanwege persoonlijke omstandigheden op vrije voeten gesteld, maar blijven wel verdachten en zijn gedagvaard.

Op dinsdag 6 en woensdag 7 juni staan snelrechtzittingen gepland.


Pin It
Bekeken: 3496x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/