Het sprookje - AZ in een Europese finale - leek zo dichtbij, maar spatte gisteravond ruw uit elkaar. AZ slaagde er niet in de finale van de Conference League te halen. Een flinke deceptie die direct na de wedstrijd echter verbleekte door grove ongeregeldheden op de tribunes, zo meldt mediapartner NH nieuws.

De ongeregeldheden begonnen rond 14.00 uur, toen de politie constateerde dat veel West Ham-fans niet op de plek waren die ze was aangewezen. Om gedoe in de stad te voorkomen was door de gemeente op de Paardenmarkt een fanzone ingericht, waar de Britten ongestoord zouden kunnen kijken. NH-verslaggever Edward Dekker constateerde om 14.00 uur dat daar slechts tien fans waren, terwijl op andere plekken in de stad juist wel veel Britten te vinden waren.

Direct na de wedstrijd gaat het finaal mis. Er ontstaat gedoe op de hoofdtribune, waar spelers van beide clubs bij betrokken raken.
Supporters van AZ van de fanatieke aanhang achter de goal braken door een hek dat hun tribune scheidde van de hoofdtribune. Zij zochten direct de confrontatie met de West Ham-aanhangers en konden pas worden teruggedreven toen de Mobiele Eenheid in actie kwam. Ook AZ-spits Vangelis Pavlidis stond tussen de vechtende supporters.

Algemeen directeur van AZ Robert Eenhoorn is teleurgesteld. Geheel onverwachts kwamen de rellen voor hem niet. "Ik ben vlak voor de wedstrijd altijd beneden en ik merkte al dat er veel rumoer was", zegt hij. "Vorige week was het daar ook al wat rumoerig, maar hier waren we te laat."

Burgemeester Anja Schouten was gisteren ook aanwezig in het stadion en zag het incident gebeuren. "Voetbal lijkt voor sommige mensen een reden om gedrag te laten zien wat nergens acceptabel is", zegt Schouten. "Dat baart me zorgen. Burgemeester schouten gaat erover in overleg. "Volgende week hebben we extra overleg met de vierhoek (red. AZ, burgemeester, OM en politie), dan leggen we alle bevindingen bij elkaar."

Volgens mediapartner NH nieuws lijkt het te gaan om een groep jonge mensen die de sfeer in het stadion, de laatste maanden, in negatieve zin overneemt. De groep supporters valt op door drugsgebruik en buitensporig geweld. Het drugsgebruik in het stadion is een doorn in het oog van andere supporters. "Eerst hoorden we af en toe wat gesnuif achter een wc-deur bij het supportershome", beschrijft een mailer in een mail naar de directie van AZ. "Maar tegenwoordig staan ze gewoon voor de neus van mijn jongen coke in hun neus te stoppen."

AZ zal waarschijnlijk zwaar gestraft worden door de UEFA voor de rellen van gisteren, want een voorwaardelijke straf had de club al op naam staan. Dit vanwege incidenten bij de wedstrijden tegen Bodø/Glimt en Gil Vicente, waar fans bekers bier op het veld gooiden. Als straf moest AZ bij de thuiswedstrijd tegen FC Vaduz een aantal vakken op de Van der Bentribune leeg laten. Zou het nog een keer misgaan bij de Alkmaarse club, dan zouden de W, X1 en X2 vakken op de Van der Bentribune leeg moeten blijven. Het lijkt erop dat de straf niet veel langer voorwaardelijk is. Ondanks de genomen maatregelen ging het toch mis en moest de ME te pas komen om de boel weer in gareel te krijgen.
Pin It
Bekeken: 2951x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/