Alkmaar ziet reikhalzend uit naar een nieuw college. En dat lijkt er nu ook echt van te komen; er is 'witte rook' zogezegd. Waarschijnlijk zal er vandaag al een persbericht verspreid worden. Politiek Alkmaar kan zich opmaken voor een nieuwe week van extra raadsbijeenkomsten. Maar ditmaal met meer duidelijkheid over de bestuurlijke koers van Alkmaar.

Wethouders, een koers op hoofdpunten en de onderbouwing daarvan: het college is 'rond'. Dat betekent dat een bestuurlijk bijzondere periode voor Alkmaar eindigt. Voor burgemeester Anja Schouten, die nu als 'voltallig college' ook de vele werkbezoeken die normaal door wethouders worden afgelegd over moest nemen, breekt dus een periode van relatieve 'rust' aan. Eerder al liet Schouten aan Alkmaar Centraal weten dat ze nieuwe wethouders graag de kans geeft om hun gezicht te laten zien.

Er zal in ieder geval één raadsvergadering moeten plaatsvinden waarbij de kandidaat-wethouders worden geïnstalleerd. In de agenda van de raad prijkt inmiddels een extra raadsvergadering op 24 mei met de omschrijving 'beëdiging wethouders'. Wie de Alkmaarse politiek een beetje volgt weet dat er op scherpe debatten mag worden gerekend.

Naar alle waarschijnlijkheid zal er naast deze formele vergaderingen ook een informeel moment zijn waarbij raadsleden in een meer ontspannen setting kennismaken met het nieuwe stadsbestuur.

 
Pin It
Bekeken: 2430x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/