Woensdag 3 mei organiseert Brandweer Noord-Holland Noord samen met Espria ledenvereniging een Brandveilig Wonen Dag. De brandweer houdt deze dag omdat niet iedereen weet waar in je woning het beste een rookmelder kan hangen, of hoe je veilig je huis uit komt bij brand. Ervaren brandweerlieden zullen in het Slimste Huis van Alkmaar vertellen over brandveiligheid en wat te doen in bepaalde situaties.

Tijdens de dag zijn er activiteiten voor jong en oud. Zo kan je met een virtual reality bril kijken of je de juiste keuzes maakt als er brand ontstaat en je veilig wonen kennis testen met een quiz, waarin je vragen krijgt zoals waarom je je laptop alleen op een harde ondergrond moet leggen. Je kan je verkleden als brandweer en je laten schminken, ook kan je een rondleiding krijgen door het Slimste Huis waar je alles te weten kan komen over veilig wonen.

Het Slimste Huis is onderdeel van Espria Ledenvereniging. Er wordt getoond hoe je thuis comfort, gemak en veiligheid kan combineren met innovatieve oplossingen. Zo zijn er in het huis sloten die je gemakkelijk kan bedienen via je telefoon, een kraan waar meteen kokend water uit komt en hittemelders die bijvoorbeeld je kookplaat kunnen uitschakelen.

De dag duurt van 10:00 tot 15:00 uur en toegang is gratis. Het Slimste Huis bevindt zich in het Ringers winkelcentrum aan de Noorderkade.
Pin It
Bekeken: 1004x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/